sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Näin teet helposti cappuccinon pressopannulla

Cappuccinon voi tehdä ilman kapselikeitintä ja maidon vaahdotinta. Tarvitset vain pressopannun, maitoa ja espressolaatuista, tummapaahtoista kahvijauhetta.

Vaiheet:

1.
Täytä muki puoleenväliin asti maidolla. Soijamaito käy myös.



2.
Kaada maito pieneen kattilaan ja kuumenna. Maidon ei tarvitse kiehua - jos kuitenkin kiehautat, niin varo ettei se pala pohjaan.



3.
Keitä espressoa pressopannulla. Pressopannulla keitettäessä kahvi ei suodatu, mikä tekee siitä vahvemman ja rasvaisemman makuista - kuten espresson kuuluukin. Voit keittää kahvin myös suodatinkeittimellä.



4.
Kaada kahvi mukiin. Älä ylitä mukin puoliväliä. Mitä vahvempaa kahvia, sitä vähempi määrä riittää.



5.
Puhdista pressopannu kahvin keittämisen jäljiltä



6.
Kaada lämmitetty maito pressopannuun



7.
Laita pressopannun kansi paikalleen, pidä kannesta kiinni ja tee pumppaavaa liikettä



8.
Jatka pumppaamista kunnes maito on sopivasti vaahdottunut



9.
Kaada vaahdotettu maito kahvin päälle



10.
Lisää maitovaahdon päälle ripaus kaakaojauhetta, kanelia tai muskottipähkinäjauhetta




Tämän ohjeen ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti