lauantai 5. lokakuuta 2013

Irish coffee

Irish coffee on ympäri maailmaa tunnettu kahvidrinkki, jonka historiasta voi lukea lisää vaikkapa täältä. Se on helppo ja nopea kahvidrinkki lämmittämään kylmänä ja pimeänä talvi-iltana.

Mitä tarvitaan:

  • pannullinen kahvia
  • irlantilaista viskiä maun mukaan (esim. Jameson)
  • muutama teelusikallinen raakasokeria
  • 300ml paksua kermaa
  • kuumaa vettä
  • kaakaota (valinnainen)


vaiheet:

1.
Keitä kahvi sopivan vahvuiseksi, makusi mukaan.



2.
Kaada kerma kulhoon ja vatkaa reilusti niin että siitä tulee paksua. Kermaan voi lisätä pari teelusikallista sokeria jotta sen paksuus säilyy ja maku tulee paremmin esille.



3.
Esilämmitä lasi ettei se rikkoudu kahvin kuumuudesta. Tämä onnistuu esim. pitämällä sitä kiehuvan veden yllä muutamia sekunteja.



4.
Lisää teelusikallinen raakasokeria lasiin



5.
Kaada viskiä lasiin - mieluummin varovaisesti kuin liian ronkisti - lisääminen on aina helpompaa kuin poisottaminen.



6.
Kaada kahvi ja sekoita samalla, jotta sokeri ja viski sekoittuvat hyvin. Tämä on tärkeää, koska kerma pysyy parhaiten juoman pinnalla kun sokeri on hyvin sekoittunut. Jätä tilaa kermalle (n. 15mm reunasta)



7.
Kaada kerma juoman päälle. Baarimikot kaatavat kerman suoraan kulhosta pitäen lusikkaa kulhon reunaa vasten siten ettei liikaa kermaa pääse lipsahtamaan. Älä sekoita - kerman tulisi jäädä juoman päälle tasaiseksi kerrokseksi.



8.
Tarjoile sellaisenaan, tai lisää vielä kerman päälle kaakaojauhetta tai vaikkapa strösseleitä.

Oletko tehnyt irish coffeeta? Onnistuiko? Kommentoi!



Tämän reseptin ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti