lauantai 5. lokakuuta 2013

Kahvitryffelipallot

Tällä ohjeella teet herkullisia kahvin ja suklaan makuisia tryffelipalloja.


mitä tarvitaan:

  • pikakahvia (esim. Nescafé)
  • vettä
  • suklaata (tummaa tai vaaleaa, maun mukaan)
  • mahdollisesti rommia tai muuta alkoholia (maun ja iän mukaan)
  • kaakaojauhetta tai/ja suklaaströsseliä kuorrutteeksi
  • kulho ja lusikka


vaiheet:

1.
sekoita pikakahvia kulhossa ja lisää samalla vettä niin kauan kunnes tuloksena on tasalaatuista "tahnaa"



2.
sulata suklaata, lisää kulhoon ja sekoita. Lisää myös muut mahdolliset ainesosat (esim. tilkka rommia). Jos tahna on liian juoksevaa, lisää pikakahvia - jos liian paksua, lisää vettä.



3.
Pyöritä käsissäsi tahnasta pieniä tryffelipalloja.



4.
Pyöritä palloja kaakopulverissa tai suklaaströsselissä



5.
Laita pallot jääkaappiin tai pakastimeen tai tarjoa sellaisenaan. Pallot sulavat helposti sormissa, joten etenkin kesällä niitä on kätevä tarjota pakaste- tai jääkaappikylmänä. Pallot on kätevintä syödä sormin, koska ne saattavat hajota helposti. Avot!



Tämän reseptin ja kuvien lähde on Wikihow, maailman suurin "tee-se-itse" -opas. Sivuston juttuja saa kuka tahansa muokata ja jakaa Creative Commons -lisenssin määrittämin tavoin. Klikkaa ja tutustu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti